Областният управител прие посланика на Австрия Герхард Райвегер

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков прие днес посланика на Австрия у нас Герхард Райвегер и г-жа Мария Нейкова, основен организатор на Австрийските музикални седмици в България. Посланик Райвегер връчи лично покана на областния управител за концерта на квартет „Лиси” в Драматичен театър „Гео Милев”, който е част от провеждащите се ХVІ Австрийски музикални седмици в България.

Посланикът на Австрия у нас и областният управител коментираха инициирането на среща с представители на бизнеса, Търговско-промишлената палата и кметове на общини от областта за обсъждане на възможностите за бизнес между двете страни.

Областният управител Недялко Недялков начерта главните приоритети пред област Стара Загора: изграждане на два нови блока в ТЕЦ „Марица-изток 2”, привличане на инвеститори за създаване на голям логистичен център на летище Стара Загора и изграждане на тунел под Шипка. „На територията на областта се произвежда около 40% от електроенергията на страната, а в топлоелектрическите централи са изградени и работят сероочистки, монтирани са най-съвременни съоръжения за пречистване на отработените газове”, коментира Недялков. Той изтъкна пред своя гост и богатото историческо и културно наследство в областта.

Посланик Герхард Райвегер заяви в края на срещата, че е изключително доволен от визитата и посещението си в Стара Загора. Недялко Недялков подари на посланик Райвегер планински кристал със знака на областния управител.
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн