Споделените европейски ценности – в изложба с фотоси на Рад Димитров

STZAGORA.NET

“Общите корени на Европа и България са в основата на споделените ценности, които откриваме в сюжетите на известни европейски легенди и митове. В навечерието на Деня на Европа това е една от инициативите на Община Стара Загора за отбелязването на годишнините от членството на България в европейските структури.”

Това каза зам.-кметът Иванка Сотирова при откриването на изложбата „Европа – древна и модерна, възторжена и магична (Европейски приказки и легенди)” на старозагорския фотограф Рад Димитров. Проектът на юриста Александър Георгиев и художника Тихомир Трайков е реализиран със съдействието на Община Стара Загора.

Авторите посвещават проявата на 150-та годишнина от рождението на професор Иван Шишманов, 20-та годишнина от членството на България в Съвета на Европа и 5-годишнината от началото на членството ни в Европейския съюз.

Изложбата ще бъде експонирана до 31 май.

В Регионална библиотека „З. Княжески” в Стара Загора са изложени 22 фотографски платна, отразяващи приказни сцени от дванадесет приказки и легенди от европейското културно наследство, подредени в определена художествена и концептуална последователност.

Името на Рад Димитров нашумя в края на 2008 г., когато спечели награда на сп. ”Нешънъл Джиографик” – България, с фотоса „Когато тишината беше оглушителна”, заснет на зазоряване на връх Шипка през декември 2007 г.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн