Мирослав Найденов е възложил проверка на проверката за шефа на ОДБХ д-р Генади Ганчев

STZAGORA.NET

Д-р Генади Ганчев

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е изискал доклада от проверката на временно отстранения от длъжност директор на Областната дирекция за безопасност на храните в Стара Загора д-р Генади Ганчев от директора на БАБХ д-р Йордан Войнов и е възложил на Инспектората на Министерството на земеделието да провери проверката, извършена от Агенцията по храните.

“Чуват се гласове, че тази проверка е била едва ли не тенденциозна, затова възложих на шефа на Инспектората на министерството той да проверява не Ганчев, а самия доклад за проверката и дали това, което е изнесено като данни, отговаря на истината и има ли тенденциозност. И след това ще бъде взето съответното решение”.

Това е станало преди няколко дни, след като министърът е бил в Казанлък.

“Нека не драматизираме и да не сочим д-р Ганчев с пръст предварително, но не искам и чадър върху него. Аз не го крия – ние сме близки, познаваме се, колеги сме. Ако бях сложил чадър, щяхте да ме питате – защо. Затова нека се провери проверката и ще се вземе най-правилното решение – без емоции и без сантименти”, каза министърът.
*

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн