С фотоизложба агитират за безопасност на труда

STZAGORA.NET

Фотоизложба „Достойният труд е безопасният труд” във фоайето на община Стара Загора откри регионалният клуб „Здраве и бозопасност”. Поводът е отбелязването на Световния ден на безопасността и здравето при работа – 28 април.

Представените фототабла представяща най-добрите практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд, прилагани от водещи фирми в региона, сред които са «Мини Марица-изток», ТЕЦ «AES Гълъбово”, „Чахов”, „Прогрес”, Центъра за изпитване и европейска стандартизация.

Специалистите отбеляза необходимостта от диалог между местната власт, различните институции, работодателите и служителите, защото всички са отговорни за осигуряване на необходимите условия да работа. Предпоставка за успеха е повишаването на знанията и уменията на работещите, чрез представяне на добри практики и обучения.

Клуб «Здраве и безопасност» – Стара Загора, е основан на 19 ноември 2008 година. Той е доброволна организация с нестопанска цел, обединяваща специалисти в областта на здравословните и безопасни условия на труд, държавни и частни фирми, Търговско-промишлената палата, институции от област Стара Загора. В момента членовете му са 40, но могат да се присъединяват работодатели, специалисти в тази област, както и служби по трудова медицина. Организацията предоставя систематизирана информация по всички новости в областта на законодателството и добрите практики от България и Европа.
(СН)
*

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн