Стартира проект на община Казанлък по Оперативна програма “Адманистративен капацитет”

STZAGORA.NET
На 17 април 2012 г. между Община Казанлък и Управляващия орган на Оперативна програма „Адманистративен капацитет” (ОПАК) бе подписан Договорът за безвъзмездна финансова помощ по спечеления от общината проект „Модерно управление на човешките ресурси в Община Казанлък”. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд (ЕСФ) и националния бюджет чрез Оперативна програма „Административен капацитет” в рамките на открита процедура за набиране на проектни предложения по Приоритетна ос ІІ на програмата „Управление на човешките ресурси”, Подприоритет 2.5. „Транснационално и междурегионално сътрудничество”.

Проектното предложение е на обща стойност 371 569,10 лв. и ще се изпълнява в рамките на 18 месеца в периода 17 април 2012 – 17 октомври 2013 година.

В рамките на проекта се предвижда реализиране на редица дейности, насочени към подобряване на капацитета на общинска администрация и Общински съвет чрез използване на опит и обмяна на добри практики в областта на управлението на човешките ресурси в местната администрация на други държави членки в ЕС. В тази връзка, проектът ще се изпълнява в партньорство с побратимения на Казанлък унгарски град Надканижа.

Предвиждат се още дейности, целящи подобряване на управленските умения на служителите в общинска администрация в областта на управлението на хора и екипи, постигане на ефективност при реализиране целите и политиките на общината.

В резултат на изпълнението на проектните дейности ще бъде разработена система от инструменти за по-ефективно управление на човешките ресурси в Община Казанлък, ще бъдат изследвани добри практики в други европейски страни, ще се проведат обучения за служителите от общинска администрация, както и кръгла маса по проблемите на управлението на човешките ресурси в местните власти.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн