Решения на Oбщинската комисия по безопасност на движението в Стара Загора

STZAGORA.NET
Общо 21 точки разгледа на свое заседание Общинската комисия по безопасност на движението. Дневният ред бе изготвен на база постъпили в общинска администрация жалби, сигнали, писма и молби от граждани и институции.

В заседанието взеха участие представители на община Стара Загора, ОД на МВР сектор „Пътна полиция”, Районна пътна служба, ОО ”Контролна дейност – ДАИ” и др.

Предстои демонтиране на светофарната уредба, намираща се на бул.”Патриарх Евтимий” до вход-изхода за „Баумакс”, от страната на магазин „Рода”, която ще бъде преместена на кръстовището на ул.”Ген. Столетов” и ул.”Ангел Кънчев”, където има чести пътнотранспортни произшествия и има нужда от подмяна на съществуващия светофар. Участъкът на бул. „Патриарх Евтимий” ще бъде сигнализиран с 4 светодиодни знака III ТР, 2 клас.

Да бъде поставена мантинела в опасния участък по протежението на канала, по пътя от „Руския пазар” по посока м-н „Иввекс”, решиха членовете на комисията. Ще бъде изградена изкуствена неравност, по преценка на специалистите на Община Стара Загора и сектор „Пътна полиция”, както и ще се вземат мерки за поставяне на улично осветление в района.

През следващите седмици ще бъдат опреснени изтритите пешеходни пътеки „Зебра” на много от улиците и кръстовищата в Стара Загора, както и в някои села от общината. До Първо РПУ ще се обособят с необходимите знаци и пътна маркировка две места за паркиране на автомобили обслужващи инвалиди.

Комисията по безопасност на движението реши да бъдат възстановени липсващите части от предпазните заграждения (метална ограда) на бул.”Никола Петков” в района на ДЗУ и СБА. Едновременно с това ще бъдат основно почистени двата подлеза.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн