Ивалин Димитров отбеляза двоен юбилей – на сцената и в живота

STZAGORA.NET

Театралът Ивалин Димитров отбеляза двоен юбилей – 40 години на сцената и 60 години в живота, като избра да постави на старозагорска сцена „Тартюф” на Молиер. С тази постановка уважаваният и обичан актьор дава отговорите на своята лична житейска философия.

„Тартюф” е личен избор и разкрива в какво вярвам и в какво не. Животът ми мина бързо в сложна, прекрасна пиеса” сподели пред препълнената зала след премиерата Ивалин Димитров. Юбилярът бе поздравен от колегите си от Драматичен театър „Гео Милев” с подарък от томове пиеси на Шекспир, от Държавна опера, от Държавен куклен театър и от зам.-кмета на община Стара Загора Иванка Сотирова.

Областният управител Недялко Недялков връчи поздравителен адрес на Ивалин Димитров, в който се казва: „Желая Ви да запазите духа си непоколебим, да продължавате да бъдете от хората, които ни вдъхновяват. Уверявам Ви, че ние като Ваши съграждани се гордеем с Вашия талант и вярваме, че Вашето изкуство кара хората да бъдем съзидателни!”

Ивалин Димитров е значима фигура в културния и обществения живот на Стара Загора, носител на редица ценни и престижни награди, уважаван и обичан човек и звезда на театралната сцена. 32 години от професионалния си живот той посвещава на старозагорската публика.
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн