Оправдаха бившия шеф на ОДМВР – Стара Загора

STZAGORA.NET

Тончо Михайлов

Районният съд в Ямбол произнесе оправдателна присъда на бившия директор на ОДМВР-Стара Загора Тончо Михайлов. Мотивите на съда са, че липсват събрани доказателства за използването на специални технически средства, предназначени за негласно събиране на информация, без надлежно разрешение. Това съобщи за медията ни Николай Кирков, говорител на Ямболския районен съд. Решението подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок.

Срещу Михайлов беше повдигнато обвинение по чл. 339а от Наказателния кодекс – за държане и използване на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, без надлежно разрешение.

Припомняме, че скандалът около полицейския шеф се разрази през 2009 г. заради “бръмбари” и видеокамера, инсталирани в стая в ОДМВР – Стара Загора, където представители на Инспектората на МВР, изпратени от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, са извършвали проверка заради сигнали срещу Михайлов (тогава директор на ОДМВР). Специалните технически средства са били открити при последвала проверка от Оперативно-техническия отдел на МВР, а при разпит техник съобщил, че е действал по заповед на шефа си – тоест Тончо Михайлов, тогава директор на ОДМВР.

Съдебният процес срещу Михайлов се гледа в Районен съд-Ямбол заради колективен отвод на старозагорските магистрати. Делото започна с два фалстарта миналата година – на 9 февруари заради неявяване на защитата му и на 20 април същата година поради откритите от адвокатите му пропуски в разследването. Де факто съдебният процес стартира на 16 януари 2012 г., а решението на Районния съд в Ямбол е от 21 април т.г. Михайлов ползва двама софийски защитници, единият от които е бившата депутатка от БСП Татяна Дончева.

Жанета ДЕЯНОВА
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн