Енчо Енев: На “Позитано” отново ще си заровят главите в пясъка за случилото се в БСП – Стара Загора

STZAGORA.NET
- Г-н Енев, очакван ли беше скандалът, който се развихри по време на отчетно-изборната конференция на БСП – Стара Загора?
- Предполагам, че никой не е вярвал, че конференцията ще мине гладко и нормално. Бях сигурен, че ще има сблъсък, но не очаквах такъв развой.
- Защо се стигна дотук?
- Единият проблем се казва Бойчо Биволарски. Той очевидно е човек, който няма качества за партиен лидер. Едно такова място предполага доста по-различна ценностна система от тази, която той изповядва. В това число и партиен опит, от който досега би трябвало да почерпи малко мъдрост. Вторият проблем е това, че на “Позитано” 20, където бъркотията е не по-малка, отколкото в Стара Загора, в битката между Георги Първанов и Сергей Станишев решиха да употребят “наивния” Бойчо, който заради партийна власт е готов на всичко. Направиха така, че Бойчо да държи здраво кормилото.
- Какви са Ви прогнозите? От тук насетне какво ще стане?

Енчо Енев

- Всичко е доста сложно, понеже такъв партиен казус не е имало – да се провежда по този начин партийна конференция. Такъв партиен казус не е имало. Даже мисля, че няма текст в устава, който да регулира положението. Вероятно тук в момента ще се правят импровизации. Но мисля, че на “Позитано” ще си заровят отново главата в пясъка. Най-редно според мен би било да се направи нова конференция, но това означава БСП-Стара Загора да няма представители и говорители на партията доста време. И за да избегне това, Висшият партиен съвет вероятно ще предпочете да направят второ заседание – продължение на конференцията от 22 април, за да има представители за конгреса.
- Вече изтече информация, че Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП е оставило в ръцете на ръководителите на конференцията да насрочат дата за продължението й.
- Ами те тези ръководители всъщност са дезертирали и в 12 часа през нощта се е оказало, че конференцията на практика няма ръководни органи. Значи как може едни дезертьори да вземат решение за бъдещето на партията?! Аз 34 години бях партиен член, но такъв казус не помня.
- Какви са Вашите прогнози? Кой смятате, че ще бъде избран за председател на общинската структура на БСП-Стара Загора?
- Не мога да гадая, но мисля, че от тази конференция нататък Бойчо няма никакво бъдеще в политиката и ако иска да запази поне малко човешко достойнство, лично аз му препоръчвам да се оттегли от всякакви постове и да остане редови член. Е, ще му се отрази вероятно на материалното положение, но нищо – всички минаваме по този път. Трябва да докаже, че е в тази партия заради идеята, а не заради постовете в нея.

Въпросите зададе
Йовка НИКОЛОВА
(С малки съкращения – бел.ред.)
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн