Изхвърлят на улицата майка на четири деца

STZAGORA.NET
В редакцията на в. “Старозагорски новини” получихме жалба от многодетната майка Антония Михайлова, която остава без жилище. Според думите на жената, през 2007 година тя ипотекира апартамента си на ул.”Поп Минчо Кънчев” No 1 в Стара Загора към местен клон на банка. Впоследствие старозагорката се развежда със съпруга си, като съдът му присъжда правото на ползване на апартамента до навършване пълнолетие на децата.

Антония е майка на 4 деца – две момчета на 15 и 19 години и 2 близначета на година и половина. След развода тя е затруднена с месечните вноски и през 2009 г. съдия-изпълнител завежда дело за апартамента. В началото на март т.г. жената получава съобщение, че апартаментът й е продаден, а вчера сутринта новият собственик й дал срок да напусне апартамента до 20.00 часа. Съдия-изпълнителят и закупилата апартамента, заедно с полиция, предупредили жената, че вече са наели камион за изнасяне на вещите й.

Според адвоката на многодетната майка тя не може да бъде изхвърлена от апартамента си. Въпреки че делото за въвод във владение е влязло в сила, все още не е излязло решение за принудително напускане. Освен това остава правото “на тежест” за ползване на апартамента от бившия съпруг на Антония. Тя ще се бори докрай, за да не остане на улицата с четирите си деца.

Случилото се с Антония е поредният сигнал за правата на съдия-изпълнителите, жертви на които основно са редовите беззащитни граждани. Въпреки че на депутатите този проблем от години е известен, те продължават да си траят, тоест не поемат инициативата за законодателни промени. Траят си и нароилите се асоциации за всевъзможна защита и чакат поредния европейски проект, за да рекламират дейността си, от която реално полза няма. А пострадалите – те остават сами с проблемите си, досущ като Вазовото: “отникъде взора надежда не види”. Въпросът е докога съдия-изпълнители ще се ползват от правомощия, каквито едва ли има някъде в ЕС?
(СН)
*

бутони към социални мрежи

1 коментар on “Изхвърлят на улицата майка на четири деца”

  • Нел wrote on 24 април, 2012, 8:49

    Надявам се да се пребори и успее да си върне жилището! Колко ли алчен трябва да си за да изхърлиш беззащитна и бедна жена на улицата…


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн