Военни медици преглеждат безплатно по селата в старозагорско

STZAGORA.NET

В изпълнение на мисия „Принос към националната сигурност в мирно време” командването на Втора Тунджанска лека пехотна бригада, с подкрепата на Община Стара Загора, осигури безплатни медицински прегледи от подвижен лекарски екип на жителите на села в старозагорско.

Извършват ги военни медици от бригадния медицински пункт със санитарен автомобил с повишена проходимост, съобщиха от пресцентъра на общината. Прегледите на близо 90 души от Борово, Самуилово, Ловец, Козаревец и Воденичарово са установили, че някои от жителите на селата са с високо кръвно налягане, на тези със сърдечни операции е нужен контрол, трети са с диабет, а четвърти се затрудняват да изпълняват точно предписания ред за вземане на множеството медикаменти.

Майор д-р Динко Господинов (на снимката) и медицинската сестра редник Ванина Иванова от 2-ра Тунджанска бригада измерват кръвно налягане и пулс, превързват рани, правят електрокардиограми и изследвания. Повечето преминали през кабинета са възрастни хора, между 70 и 80 години, най-млада е жена на 58 години.

Посещението на военните медици е предварително обявено по селата. Командирът на 2-ра бригада бригаден генерал Петър Петров съобщи, че кампанията в помощ на хората от селата край Стара Загора ще продължи.
*vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн