Великденски празници за децата от домовете в Стара Загора

STZAGORA.NET

Във връзка с настъпващите Великденски празници актьорите от Държавния куклен театър – Стара Загора представиха днес спектакъла „Буратино” специално за децата от социалните домове в града. Предпразнично постановката гледаха близо 200 дечица от Домовете за деца, лишени от родителски грижи (ДДЛРГ) „Теофано Попова”, „Незабравка” и „Българка”, от Центъра за настаняване от семеен тип „Малък групов дом”, и Дневния център за деца с увреждания.

За Великденските празници те получиха общо 310 козунака от Община Стара Загора, осигурени от Хлебозавода в града.

След представлението деца от ДДЛРГ „Незабравка” гостуваха на общинското ръководство, за да пожелаят на кръстниците си весело посрещане на празниците. Те попяха и танцуваха на зам.-кметовете Ваня Сотирова, Йордан Николов и Янчо Калоянов, след което им подариха изработени от тях Великденски яйца и украса. Дечицата получиха много аплодисменти, ласки и внимание, както и лакомства и шарени яйца за празника. Те отнесоха със себе си и изработена от децата от детска градина „Бреза” празнична аранжировка за дома.



*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн