Казанлък: Авторския си филм “Чудакът Чудомир” представи Георги Тошев

STZAGORA.NET

Премиера на филма “Чудакът Чудомир” се състоя в Казанлък в памет на Димитър Чорбаджийски-Чудомир. Филмът е на автора на предаването “НепознатиТЕ” Георги Тошев и е специално посветен на казанлъшкия писател, хуморист, художник и общественик Чудомир.

Лентата умело вплита спомени на родственици на Димитър Чорбаджийски, преминава през живота и творчеството му чрез разказите на директора на Литературно-художествен музей “Чудомир” Пеньо Терзиев и на проф. Никола Василев, и показва автентични снимки и кадри с писателя. Изненадата идва от невероятното актьорско присъствие на Мариус Куркински, който изпълва документалната лента с живот – такъв, какъвто го е виждал Димитър Чорбаджийски и какъвто го е описвал и рисувал в своите творби.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова, председателят на ОбС Николай Златанов и заместник-кметът Петър Косев присъстваха на премиерата и получиха специална благодарност от автора на филма за съдействието при неговото осъществяване.
*

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн