EVN България ще угаси осветлението в администрацията си за час в събота в глобалната инициатива “Часът на Земята 2012″

STZAGORA.NET
За поредна година EVN България ще се присъедини към глобалната инициатива “Часът на Земята 2012″, която ще обхване времето от 20.30 до 21.30 ч. в събота, 31 март. По време на този час EVN България ще угаси фасадното осветление на всички свои сгради в Югоизточна България. Изгасянето на фасадното осветление ще се извърши по начин, който да не засегне функционирането на диспечерския център на дружеството, денонощния център за клиентско обслужване и др.

С участието си в “Часът на Земята 2012″ EVN България се стреми да допринесе за популяризиране на необходимостта от оптимално използване на енергията и природните ресурси. Както и преди една година, своя личен принос към инициативата ще дадат и всички сътрудници на EVN България.

По време на миналогодишното издание на инициативата дружеството отчете намаление на товара на потребление с около 11% спрямо същия час седмица по-рано. Тогава за цялата територия, обслужвана от дружеството в Югоизточна България, бяха спестени близо 140 000 kWh електроенергия, което се равнява на средномесечното потребление на 460 домакинства.
*jtdv
gerb

социални мрежи

1 коментар on “EVN България ще угаси осветлението в администрацията си за час в събота в глобалната инициатива “Часът на Земята 2012″”

  • Zayo wrote on 27 март, 2012, 11:43

    Ох, само в администрацията било. Помислих че на всички ще спрат тока…


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн