Рехабилитиран багер се връща в рудник „Трояново-1“

STZAGORA.NET

Багер Rs 1200 № 132 пътува към рудник „Трояново-1“. На 20 март той тръгна от ремонтната площадка в рудник „Трояново-3“, където беше направена пълна рехабилитация и модернизация на електрическата и механичната му част. Преди началото на придвижването му към забоя бяха направени изпитания на празен ход. На мястото, на което ще работи, предстои да се направят изпитания под товар и доказване на производителността му, след което ще бъде въведен в експлоатация.

Процесът на рехабилитацията на Rs 1200 № 132 продължи една година и е третият напълно рехабилитиран багер от този тип в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Първите два започнаха работа след рехабилитация през 2011 г. Единият – Rs 1200 № 131, започна работа в края на февруари 2011 г. в рудник „Трояново-1“, а вторият – Rs 1200 № 238, в края на април същата година в рудник „Трояново-север“.

Рехабилитацията на тежкото минно оборудване е водещо направление в инвестиционната програма на най-голямото дружество за открит въгледобив през последните няколко години. За всеки от трите багера от типа Rs 1200 са инвестирани по около 8 млн. евро.
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн