Казионна и нова лекарска стpуктура откроиха прилики и разлики

Д-р Трошев

STZAGORA.NET
Състоя се първата по рода си среща между Регионалната колегия на Българския лекарски съюз и представителите на новоучреденото Регионално сдружение на лекарите-специалисти в Стара Загора. Председателят на сдружението д-р Станимир Трошев съобщи за “Старозагорски новини”, че по време на разговора са откроени приликите и разликите в целите на двете организации: “Добронамерено, но твърдо ще отстояваме нашите интереси. БЛС е капсулирана организация, която не отстоява мнението на членската си маса, според нас. Не сме представени добре в обществото. Не искаме да бъдем патерица, а коректор за правилната посока на бъдещата здравна реформа.”

Д-р Бакоев

От своя страна д-р Георги Бакоев, председател на РК на БЛС, коментира: “Колегите са изслушани добронамерено и след съдебната регистрация на сдружението диалогът ще продължи. Ще им помагаме. Разбираме първоначалната емоция и дано намеренията им не останат само утопия. Що се отнася до защитавания от тях “френски модел на здравеопазване”, при който пациентите ще заплащат директно на лекаря-специалист сумата за преглед и след това ще си я възстановяват от здравната каса, това би се случило евентуално след редица законови промени. На такива в момента едва ли може да се разчита.”

Представители на ръководството на Сдружението на лекарите-специалисти предвиждат в скоро време среща и с ръководството на Регионалната здравна каса.

Добрина СЛАВОВА
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн