Все повече деца посещават Регионалната библиотека “Захарий Княжески” в Стара Загора

STZAGORA.NET
Все по-често деца от старозагорските училища и детски градини посещават Регионална библиотека „Захарий Княжески”, съобщи директорката на културната институция Снежана Маринова. Съвместните събития са свързани и с обявената от библиотеката кампания „Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече”, с празниците на буквите за първокласниците, и с предстоящия Международен ден на детската книга – 2 април.

Снежана Маринова

Днес в Детския отдел четоха и пяха децата от 35-та детска градина и гордите ученици-първокласници на г-жа Соня Рачева от Второ основно училище „П.Р.Славейков”.

В сряда (28 март) от 9:30 и 10:30 часа ще дойдат два втори класа от ІV-то основно училище „Кирил Христов”.

На 2 април:
- От 10:30 часа – предучилищна подготовка от Второ основно училище „П.Р.Славейков”
- От 14:30 часа – деца от първи до четвърти клас от Центъра за настаняване от семеен тип „Малки групови домове” – четене на „Мечо Пух” заедно с ученици-доброволци от ГПЧЕ „Ромен Ролан” и рисунки за конкурса.

На 9 и 10 април от 10:00 до 11:30 часа деца от Малките групови домове ще се запознаят с традициите, свързани с Великден и ще подготвят великденска украса.

Предстоят още празници, срещи, изложби и концерти на ученици от СОУ „Максим Горки”, от Второ основно училище, СОУ „Васил Левски”, ІХ-то основно училище, Начално училище „Димитър Благоев”.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн