Отново вял протест срещу цените на горивата в Стара Загора

STZAGORA.NET
Около 20 ентусиасти от Стара Загора и региона събра вчера поредният протест срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. Сборният пункт на протеста, чийто организатор е Граждански съюз “Сила”, беше паркингът пред магазин “Технополис” в кв. “Железник” в 15.00 часа. И този път охраняващите събитието полицаи бяха повече от събралите се автомобилисти и техните придружители.

Протестиращите споделиха, че са се организирали във фейсбук и настояват ставката върху горивата да падне с 4 на сто – т.е. горивата да се облагат с 16 на сто, а не с 20 на сто. По този начин ще се намалят крайните потребителски цени. От сдружението смятат, че предвид икономическите условия, всяка цена над 2 лева за бензина е спекулативна. Те настояват и за премахване на монопола в сектора. 14 коли преминаха мирно по старозагорските улици “Славянски”, “Хаджи Димитър” и “Августа Траяна”, за да достигнат до крайната точка – стадион “Берое”. Организаторите съобщиха, че възнамеряват да поканят членовете на фенклуба на “Берое”, както и такива на автоклубовете “Пежо”, “Фиат” и “Рено” да се присъединят към следващите им протести.

Росица РАДНЕВА
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн