Казанлък: В понеделник честват паметта на героите от Одринската епопея и 23 Пехотен Шипченски полк

STZAGORA.NET
На 26 март в Казанлък ще бъде отбелязана 99-та годишнина от славната Одринска епопея, съобщиха от пресцентъра на общината. Събитието, организирано от Община Казанлък, Тракийско дружество „Капитан Петко войвода”, Исторически музей „Искра” и Военен клуб – Казанлък, е посветено и на воините от 23-ти Пехотен Шипченски полк.

Програмата по честването включва откриване на изложба в 16.30 часа в музей „Искра”, след което ще бъде произнесено слово за героите от 23-и Пехотен шипченски полк. Ще има концерт от песни под наслов „За свободата” и поетичен рецитал „Слава на героите”.

В 18.00 часа започва шествие до Паметника на загиналите във войните, намиращ се в парк „Розариум”, където казанлъчани ще се поклонят пред паметта на героите и ще бъдат положени цветя.

От 20-те години на XX век тракийските българи и българската общественост, заедно с армията и църквата, отбелязват тържествено в цялата страна 26 март като ден, посветен на Тракия. С Постановление № 62 от 2006 г. този ден е признат официално и от българското правителство като Ден на Тракия.
*vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн