Деца рисуват за правилното пресичане на улиците

STZAGORA.NET
Децата от Целодневна детска градина № 7 „Светулка” в Стара Загора са създали рисунки на тема „Пресичам правилно”. Изложбата под този наслов ще бъде открита на 26 март 2012 в 17.00ч., в Музикалната зала на градината. Проявата е под патронажа на евродепутата Илиана Иванова, която ще присъства на откриването.

ЦДГ № 7 „Светулка” работи активно за подобряване на културата и поведението на децата на пътя, като се опитва да привлече и семействата да бъдат активни в реализацията на тази кауза.

Илиана Иванова

Илиана Иванова е старозагорски депутат от групата на ЕНП в Европейския парламент и организатор на първата българска кампания, посветена на обявеното от ООН десетилетие за пътна безопасност под наслов „Всички ние на пътя – звездата си ти”.

Инициативата е подкрепена и от Николай Диков – член на Постоянната комисия „Спорт и младежки дейности” в ОбС Стара Загора и член на Комисията по безопасност на движението.

Участниците в изложбата ще получат награди от Бензиностанции ЕКО, които наскоро сложиха начало на своя Кампания за безопасност на децата на пътя.

През 2011 г. ООН обяви Десетилетие на действия за безопасност на движение по пътищата 2011 – 2020 г. За съжаление, статистиката говори, че ако не се вземат адекватни мерки, до 2015 г. нараняванията от пътнотранспортни произшествия ще бъдат причина №1 за влошаване на здравословното състояние на децата над 5 годишна възраст в развиващите страни.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн