Старозагорските националисти – резервирани за новата партия на Капка Сидерова

STZAGORA.NET
В неделя, 25 март, евродепутатът Димитър Стоянов, майка му Капка Георгиева – съпруга на Волен Сидеров, и още шестима народни представители, напуснали “Атака”, сред които и избраният от Стара Загора Петър Хлебаров, ще обявят създаването на нова формация. Във връзка с учредяването на новата партия се обърнахме за коментар към лидерите на трите националистически партии в община Стара Загора.

Михаил Михайлов

Михаил МИХАЙЛОВ, председател на общинския сбор на ПП “Атака” – Стара Загора:
“Храни куче да те лае, всеки иска да води бащина дружина, много вожд – малко индианец – което и да си изберете, все е вярно. Случващото се е типично по български. Оказа се, че всеки, който е получил летящ старт с “Атака”, може да си позволи да плюе лидера на партията, а да не говорим, че Волен Сидеров е пастрок на Димитър Стоянов. Има страхотна липса на морал в България, страната ни е болна от аморалност. Може да е законно да си направят нова партия, но дали е морално? Всеки от тези, които напускат, твърди, че е създател на “Атака”, а всички много добре знаят, че ако не беше Волев Сидеров, никой нямаше да чуе за тях и нямаше да влязат не само в парламента, но и в общинските съвети.
Притеснението ми от създаването на новата формация е, че те ще се опитват да измъкнат гласове, за да попречат на “Атака” да влезе в следващия парламент. Имайки предвид близките отношения на Капка Георгиева с Бойко Борисов, не изключвам и вероятността това да е политическа поръчка.”

Тихомир Томов

Тихомир ТОМОВ, регионален председател на партия “Нова сила”, бивш член на “Атака”:
“Тези хора трябва да са били много слепи, щом чак сега видяха това, което ние прозряхме още в края на 2007 година и през 2008-ма излязохме от “Атака”. Много късно са решили да се отделят. Който иска да научи истината за “Атака” и да види истинския лик на лидерите, да гледа по телевизия “Алфа” митинга от 3 март и всичко ще му стане ясно.
Познавам учредителите на новата партия, но мисля, че те нямат ясна визия и не са наясно какво точно ще правят. Не ме притеснява съществуването на още една националистическа формация, вижте колко е раздробено дясното политическо пространство.”

Гергана Микова

Гергана МИКОВА, областен координатор на Национален фронт за спасение на България:
“Според мен е много важно да се разбере дали новата партия ще продължи линията да бъде патерица на управляващите, или ще бъде опозиция. Това има голямо значение не толкова за останалите политически сили, колкото за българските граждани, които трябва да преценят и да направят избор. Смятам, че за 20 години българинът вече е достатъчно политически грамотен, за да може да направи разлика между голи и празни обещания и реално свършена работа, а това в крайна сметка е най-важното. Партиите трябва да служат на хората, а не да обслужват собствените си интереси.”

Подготви за печат:
Таня ИВАНОВА
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн