Рекорден брой пожари в Старозагорско

STZAGORA.NET

Антон Колев

В момента е пикът на пролетните пожари, предизвикани от изгаряне на сухи треви и човешка небрежност. Само за последните две денонощия в Старозагорска област бяха изгасени 41 пожара – 18 на 21 март т.г. и 23 на 20 март (б.р. – тъжен “рекорд” в цялата страна!), съобщи началникът на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” в Стара Загора Антон Колев. От началото на седмицата екипи от огнеборци са участвали в гасенето на над 60 пожара на територията на областта, като тенденцията е възходяща.

Колев призова гражданите да внимават при почистването на сухи треви и храсти чрез запалване, тъй като вятърът много бързо разпространява огъня. Абсолютно се забранява паленето на сухи треви и храсти между блоковете и близо до складове с горими течности…

Въпреки предупрежденията на пожарникарите, в цялата страна продължава безконтролното палене на отпадъци и стърнища. В тази връзка от МВР създават патрули от пожарникари и полицаи, които следят за нарушители. “Преди ден вече е издаден и акт на гражданин, който е горил отпадъци!”, заключи Антон Колев.

Росица РАДНЕВА
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн