Гигантът „Бош” и компанията „Феникс солар” проявяват интерес към Казанлък

STZAGORA.NET
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова проведе днес среща с представители на немския гигант „Бош”, на компанията за фотоволтаични системи „Феникс солар” и българо-немското дружество „Би Си Ай” ООД, което изгражда фотоволтаичния парк в землищата на казанлъшките села Голямо Дряново, Черганово и Ясеново. От страна на гостите в срещата участваха Андреас Стрикер и Йорг Либхнер от „Bosch”, Димитри Ватсакутсас от „Phoenix solar” и адвокат Мария Михалева от адвокатско дружество в сътрудничество с „Schoenherr”. Председателят на ОбС-Казанлък Николай Златанов също участва в деловата среща.

Галина Стоянова

Галина Стоянова представи община Казанлък, като подчерта даденостите на града и населените места – доброто географско разположение и природните забележителности, минералните извори, културно-историческто наследство, добрите възможности за работа по проекти за въвеждане на енергоспестяващи мерки на сгради и улично осветление, работата по екопроекти като възможността за рециклиране на отпадъците и др.

Потенциалът на община Казанлък бе високо оценен от представителите на немския бизнес. Те акцентираха върху работата по инвестиционния проект за изграждане на фотоволтаичната централа на територията на общината и подчертаха, че това наистина е най-голямата инвестиция в региона от порядъка на 100 млн. евро. Недко Младенов от „Би Си Ай” ООД увери, че работата по проекта напредва и на площадка Голямо Дряново в момента се работи много активно. Немската компания „Бош” ще доставя част от елементите за фотоволтаичната централа.

Представителите и на двете компании изразиха мнение, че са имали възможност да опознаят Казанлък и общината и се надяват на партньорство не само по този проект, но и по други проекти занапред. Те високо оценяват наличието на сериозен ресурс от много добри специалисти в областта на машиностроенето и хидравликата, с които Казанлък разполага.

Гостите дадоха висока оценка на Казанлък и региона и като възможности за туризъм и заявиха интерес към предстоящите празници в Долината на розите и тракийските царе – Фестивала на розата и Дните на тракийската култура.

* * *
Група “Бош”, една от най-големите в света частни индустриални корпорации, има 303 200 служители и годишни приходи от над 51.4 милиарда евро.
*

бутони за споделяне

1 коментар on “Гигантът „Бош” и компанията „Феникс солар” проявяват интерес към Казанлък”

  • Анонимен wrote on 4 март, 2013, 20:02

    BRAVO


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн