Военното летище вече не било нужно на армията

Валентин Радев

STZAGORA.NET
Военното летище край Стара Загора е загубило значението си за Българските военновъздушни сили. Това отговори на журналистическо питане зам.-министърът на отбраната Валентин Радев във връзка с бъдещето на летището. На същото мнение бе и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов.

Имоти, остаряла техника и вече негодни боеприпаси за повече от над 40 милиона лева са разпродадени от началото на годината, уточни още зам.-министър Радев. Той е оптимист, че скоро ще бъде достигнат “прагът” от 52 млн. лв., които отбранителното ведомство трябва да внесе в републиканския бюджет.

Радев информира още, че в страната има 96 мобилни групи. Те са в готовност за действия при подпомагане на населението при бедствия и аварии и са базирани там, където има военни поделения. Сформираните групи участват при потушаване на пожари, оказват помощ по време на земетресения и действат при обезвреждане на боеприпаси на територията на страната. За тях са осигурени 2 милиона лева.

Добрина СЛАВОВА
*vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн