Сливат две основни училища в Стара Загора

Девето ОУ. Снимка bgspravochnik.com*

STZAGORA.NET
“На предстоящата сесия на Общински съвет – Стара Загора, която ще се проведе на 29 март 2012 г., общинската администрация внася предложение за решение Х ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” да се слее с IХ ОУ “Веселин Ханчев” – съобщи за медията ни зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова. – Причина за това е, че в Х училище има само 134 деца, които учат в осем паралелки, и една група предучилищна възраст. 1/3 от тях пътуват от село Змейово. Другите деца са от двата дома – “Теофано Попова” и “Мария Терезия”. Освен това по закон не би следвало в една паралелка да има повече от 2, максимум 3 деца със специални образователни потребности, а сега те са по десет.”

Десето ОУ. Снимка bgspravochnik.com*

Г-жа Сотирова е категорична, че основна причина за това преструктуриране на двете основни училища е създаване на максимално добри условия за учебно-възпитателна работа на малките ученици.

“Не бива да се притесняват служителите, които работят в Х-то основно училище, че ще останат без работа – каза зам.-кметът. – Има всякакви възможности обединеното училище да стане средищно училище. Една част от учениците на Х ОУ ще продължат обучението си в новообразуваното училище. От новата учебна година целодневното обучение става задължително до трети клас с тенденция да стигне до седми. Освен това като средищно училище веднага може да се направи полуинтернатно обучение и с другите класове, което ще им създаде по-добри възможности.”

Росица РАНЧЕВА

___________

* Снимки http://www.bgspravochnik.com
-gerb

споделяне на връзка

2 коментари on “Сливат две основни училища в Стара Загора”

  • diva wrote on 16 март, 2012, 10:57

    Да разбираме ли, че в сградата на Х осн. училище ще се преместят децата от ІХ осн. училище, които сега учат в една сграда с Математическата гимназия?

  • Иван wrote on 18 март, 2012, 21:41

    10 отива в сградата на 9 а МГ се мести в сградата на 10


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн