Дедесарят Вихър Марков скоро нямало да бъде осъден

STZAGORA.NET

Вихър Марков

Поредно съдебно заседание по мега-делото срещу Вихър Марков днес се гледа при закрити врати. Причината е, че веществените доказателства, които трябва да се предявят на обвиняемия, съдържат специални разузнавателни средства.

Вече четвърта година се влачи делото срещу известния старозагорски дедесар, обвинен по чл. 321, ал. 1 от Наказателния кодекс като тартор на престъпна група, източила над 15 милиона лева ДДС. Очакванията на наблюдаващия прокурор Алексей Ангелов са за още протакане на нещата. Той коментира, че на председателя на съдебния състав от две години му е отнето правото да гледа наказателни дела, но поради Закона за несменяемост на съдебния състав ще трябва да завърши съдебното производство срещу Вихър Марков. В противен случай всичко трябва да започне отначало.

Припомняме, че Вихър Марков бе арестуван на 17 април 2006 г. при акция на старозагорски и варненски антимафиоти, когато бе разбита организирана престъпна група, действала в периода ноември 2003 – април 2006 г. Делото срещу Вихър Марков започна през юли 2008 г. Бившите обвиняеми по делото – Константин Георгиев, Светла Костадинова, Калоян Ялъмов, Емил Краев и Светла Ставрева, се признаха за виновни и още през 2008 г. сключиха споразумение с прокуратурата. Тарторът им обаче продължава да твърди, че е невинен, и повдигнатото срещу него обвинение няма никакви основания.

В момента Вихър Марков е обвиняем и по друго дело – отново за данъчни измами, с използването на електронен подпис, което ще се гледа в Специализирания съд в София.

Жанета ДЕЯНОВА
*gerb

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн