“Скоростно” свързват касови апарати с НАП

STZAGORA.NET
Средно между 80 и 100 касови апарата на ден се свързват със системата на НАП 15 дни преди крайния срок. До момента над 7500 фирми в старозагорско са изпълнили изискването. Най-голям е броят на търговците на хранителни и промишлени стоки, обектите за медицински услуги и развлекателните заведения, които са свързани със сървърите на НАП.

От Офиса на НАП в Стара Загора напомнят, че не се предвижда удължаване на законовия срок и всички търговци (независимо дали са регистрирани или не по ДДС) са длъжни да осигурят дистанционна връзка с НАП до 31 март 2012г. Същият срок важи и за газстанциите и бензиностанциите, които трябва да разполагат с монтирани нивомерни системи на резервоарите. Инспекторите от Националата агенция за приходите ще започнат проверките от 2 април, като всеки, който няма изградена дистанционна връзка, ще бъде санкциониран с до 10 000 лева, а докато изпълни изискването, обектът му ще бъде запечатан.

Собствениците, които са закупили нови каси, следва да предствят в НАП протоколите от демонтажа на фискалната памет на старите си касови апарати в тридневен срок от датата на демонтажа. Към тях се прилагат и: свидетелство за регистрация на касовия апарат, отчет по години от фискалната памет и паспортът на устройството.

От НАП апелират за пореден път към търговците да не изчакват последните дни на март, за да свържат касовите си апарати, за да не се наруши нормалният им режим на работа.
*vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн