Местната власт на Гълъбово изпрати благодарствено писмо до областния управител

STZAGORA.NET

Благодарствено писмо до областния управител Недялко Недялков изпрати местната власт на община Гълъбово, в лицето на кмета Николай Тонев и председателя на Общински съвет Янка Петрова, по повод предприетите мерки от Областна управа Стара Загора за справяне с природната стихия в с. Обручище.

В писмото до Недялко Недялков се казва: „С Вашето присъствие в селото изразихте човешка съпричастност, дадохте личен пример и оказахте морална подкрепа за хората, които в този труден момент преживяваха дълбока трагедия. По Ваша инициатива, при крайно неподходящи метеорологични условия, за много кратко време бе укрепена дигата на река Соколица, което предотврати възможността бедствието да се повтори в още по-големи размери”.

Кметът и председателят на Общинския съвет в Гълъбово благодарят на областния управител Недялко Недялков за съдействието, което е оказал за получените дърва за огрев и възможността жителите на наводненото село да разсрочат сметките си за електричество.

След работна среща по инициатива на областния управител Недялко Недялков със заинтересованите институции, провела се на 16 февруари в гр. Гълъбово, започна работата по спешното укрепване на дигите на река Соколица в най-засегнатото от наводненията село в област Стара Загора – Обручище.

С помощта на „Мини Марица-изток” ЕАД, “AES-Гълъбово”, ТЕЦ „Контур Глобал Марица изток 3”, „Трейс груп холд” и „Брикел” ЕАД дейностите по възстановяването на проблемните участъци на дигата бяха завършени в края на февруари.

Над 2000 тона инертни материали (чакъл) бяха положени на 220-метровия път към р. Соколица, който служи за естествена дига към отводнителните канали и беше изградена 395 метра дига.
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн