Младежкото обединение в БСП – с нов председател

Георги Русев

STZAGORA.NET
23-годишният Георги Русев е новият председател на Младежкото обединение в БСП в Стара Загора. На събранието е била издигната и кандидатурата на досегашния лидер Борис Боричев, който обаче си е направил самоотвод.

Георги е възпитаник на Търговската гимназия “Княз Симеон Търновски”, а в момента завършва специалността “Финанси” в Стопанската академия в Свищов. Намеренията му са да се завърне в родния си град и да се реализира тук. “Много млади хора с добро образование не могат да си намерят работа в България и са готови и на неквалифициран труд в чужбина. Има и други парадокси, скоро гледах по телевизията репортаж за едно момиче, завършило в Оксфорд, с много сериозни магистратури, което иска да остане тук, но не може да си намери работа. Имаме нужда от по-добра политика за младите хора и смятам, че левицата е тази, която може да направи повече. Младите хора могат да бъдат много полезни в различни области и на различни нива, готови сме да си сътрудничим с институции и организации, за които можем да бъдем полезни. Ще търсим срещи и сътрудничество и с други младежки неправителствени организации”, добави младежът. Казва, че е станал член на БСП, привлечен от силни личности, свързани с партията, като на първо място поставя Георги Първанов, когото смята за най-добрия български политик след 1989 година.

Георги Русев не скри, че има напрежение в Младежкото обединение, но подчерта, че то е изкуствено създадено, и формулира първата си задача – да направи така, че да се изгладят недоразуменията и да обедини младите хора, за да продължат да работят, да популяризират организацията си и да привличат нови членове. Новото ръководство има конкретни идеи за работа, но засега предпочитат те да останат в тайна. Скоро обаче ще представят виждането си за сериозен екологичен проблем в общината. Сред приоритетите е и подготовката за предстоящите през 2013 година парламентарни избори, която според новия лидер трябва да започне отсега.

Досегашният председател на Младежкото обединение Борис Боричев остава в ръководството на организацията и заявява подкрепата си за своя наследник. Той обаче е дал съгласието си да бъде обсъждана кандидатурата му за председател на Общинския съвет на БСП.

Таня ИВАНОВА
*vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн