50% от касовите апарати в Старозагорско свързани с НАП. Няма да има удължаване на срока след края на март

STZAGORA.NET
Седмици преди крайния срок за свързване на касовите апарати с НАП, малко над 50% от регистрираните в Старозагорско търговци са изрядни и са включени към системата, съобщиха от Старозагорския офис на НАП. Очакванията на част от собствениците на магазинчета за удължаване на срока ще им изиграе лоша шега в началото на април. Не се предвижда удължаване на законовия срок и всички търговци (независимо дали са регистрирани или не по ДДС) са длъжни да осигурят дистанционна връзка с НАП до 31 март 2012 г. Същият срок важи и за газстанциите и бензиностанциите, които трябва да разполагат с монтирани нивомерни системи на резервоарите.

От Старозагорския офис на НАП напомнят на собствениците, които са закупили нови каси, че следва да предствят в НАП протоколите от демонтажа на фискалната памет на старите си касови апарати в тридневен срок от датата на демонтажа. Към тях се прилагат и следните документи: свидетелство за регистрация на касовия апарат, отчет по години от фискалната памет и паспорт на устройството.

Всеки заинтересован може да провери дали моделът на притежаваното фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите, или ще се наложи закупуването на ново, от интернет страницата на НАП: www.nap.bg, в „Свържете касовите си апарати с НАП”.

От НАП апелират за пореден път към търговците да не изчакват последните дни на март, за да свържат касовите си апарати с приходната агенция, за да не се наруши нормалният им режим на работа.
Оттам отново насочват вниманието на гражданите при закупуване на стока или услуга да изискват винаги касова бележка. При отказ или получаване на служебен вместо фискален бон лицата могат да подадат своя сигнал на информационния телефон на НАП: 0700 18 700 на стойността на един градски разговор.
-vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн