Българският трибагреник обиколи чирпанските улици

STZAGORA.NET

Националният празник на България Трети март бе отбелязан с шествие в Чирпан. Ученици от местните училища понесоха националния трикольор от площада на града до паметника на Съедиението, следвани от кмета и зам.-кмета на общината – Кичка Петкова и Стайко Генов.

Такова шествие на трибагреника се проведе за пръв път в община Чирпан и въпреки силния вятър инициативата на ръководството бе подкрепена от много жители и гости на града. След тържественото му пренасяне знамето бе разгънато до паметника на Съединението в централния градски парк, където бяха положени венци и цветя.


Слово по случай трети март изнесе кметът на Общината – Кичка Петкова, която изказа своята и на всички граждани на общината почит и уважение към достойните и смели хора, допринесли за Свободата на България:


Празничната програма продължи с песни и танци. В залата на Военния клуб публиката се наслади на индивидуални и групови изпълнения от НЧ „Пейо Яворов” Чирпан. Спектакълът на участниците бе изключително разнообразен – редуваха се песни и танцови изпълнения на традиционната българска народна музика. Приятно изненадани останаха присъстващите и от танцовите двойки по спортни танци и изпълненията на китара.


-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн