Потърпевша от “Лихварите” моли за помощ

STZAGORA.NET
Полина Манолова е една от многото пострадали от престъпната дейност на “Лихварите”, за чийто тартор на организираната престъпна група разследващите посочиха бившия шеф на Следствения арест в Стара Загора Илчо Илев. В момента жената е на легло, без храна и лекарства, няма с какво да плати и тока си.

Историята на Полина Манолова започва през 2008 година, когато на баща й предлагат да купи 4 дка земеделска земя край село Могила с уверението, че ще я продаде петорно по-скъпо. Той обаче декларира, че няма пари и веднага са му предложени 60 000 лева от заложна къща в Стара Загора срещу ипотека на наследствен магазин на ул. “Христо Ботев” в града. Примамен от предложението, мъжът подписва документ, в който се задължава да върне сумата, а като гаранция залага имота. Естествено възрастният мъж не може да продаде земята и магазинът му се взима от заложната къща. Каква е изненадата на семейството обаче? Въпросната сума от 60 000 лева само за два месеца е нараснала на 230 000 лв. в полза на лихварите. За да се издължат на заложната къща, майката на Полина Манолова разписва документ, че прехвърля апартамент. И това обаче не е достатъчно, сумата нараства още повече и кредиторите взимат още един апартамент на семейството. Накрая “сделката” им струва два апартамента и магазин в центъра на града под липите.

В рамките на една година Полина губи баба си, майка си и баща си, които не успяват да издържат на шока, през който е преминало семейството им.

Сега Полина взема пенсия по болест в размер на 170 лв., с която не може да плати дори лекарствата, които са й необходими за тежката диагноза – възпаление на лимфните възли. Пострадалата жена разказа пред медията ни, че повече от година живее при човек, който я е приютил, без да иска да му се плаща наем. През сълзи разказа, че едното й дете е в дом “Майка и дете”, а тя днес няма да може да му върже мартеничка за здраве, защото, поради здравословни проблеми, не може да стигне до Дома. Изпълнена с горчивина, потърпевшата жена пита къде са институциите в тази ситуация.

Макар и в толкова тежко здравословно състояние, Полина Манолова е решена да си търси правата. Надява се на справедлив съдебен процес, който да накаже виновниците за нейната трагедия.

Жана ИВАНОВА

Б.Р. “Старозагорски новини” се обръща към всички жители на Старозагорска област за помощ към потърпевшата старозагорка от наглото криминално престъпление. Тъй като Полина е свидетел по мега процеса срещу Илев и сие, не можем да публикуваме адрес или неин телефон. Желаещите да помогнат финансово или чрез хранителни продукти могат да сторят това в редакцията на “Старозагорски новини”.

Медията ни призовава: Уважаеми граждани, помогнете! Всяка подадена ръка е жест за помощ на една жена, станала жертва на гнусно криминално престъпление. Всяка предадена от вас помощ ще бъде протоколирана и изпратена по предназначение на Полина Манолова. Телефон за връзка: О888/588 633. (СН)
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн