Старозагорски инспектори провериха 71 въдичари

STZAGORA.NET
Инспекторите от сектор “Рибарство и контрол” – Стара Загора, на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури провериха 71 любители риболовци в областта, съобщи за в.”Старозагорски новини” началникът на сектора Атанас Стойчев. При масираните проверки от 23 до 26 февруари инспекторите са съставили акт на бракониер, използващ за риболов харпун, който е забранен уред. Нарушението е констатирано на територията на язовир “Розов кладенец”, добави Стойчев.

По нареждане на директора на ИАРА д-р Драгомир Господинов в рамките на 4 дни бяха проведени масирани проверки от инспектори на агенцията в цялата страна. Проверени са над 800 любители риболовци и са съставени 105 акта за нарушения. Те касаят извършване на любителски риболов без билети, риболов в забранена зона, за риболов чрез косене и за стопански риболов без разрешително. Иззети са над 3.3 км бракониерски мрежи и близо 40 забранени риболовни уреди.

В различни части на страната бяха проверени и търговски обекти и пазари за нерегламентирана продажба на риба. При тях не са констатирани нарушения, съобщиха от пресцентъра на ИАРА.

Росица РАДНЕВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн