„Загорка“ АД с награда за инвеститор в обществото

STZAGORA.NET
Дарителската програма на „Загорка“ АД “Създаваме по-добро бъдеще” бе отличена в Годишните награди за отговорен бизнес*, организирани за девета поредна година от Българския форум на бизнес лидерите, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Инициативата на старозагорската пивоварна получи трето място в категорията „Инвеститор в обществото“. Президентът Росен Плевнелиев връчи наградата на Анна Великова, мениджър корпоративни комуникации на компанията, като преди това изрази гордостта си от факта, че бизнесът в България „чупи рекорди по корпоративна и социална отговорност“ дори и в тежките икономически времена, в които се намира.

На първо място бе отличена „Райфайзен банк“ с проекта „Дарителска кампания “Избери, за да помогнеш“, а на второ се класира „Челопеч майнинг“ с проекта „Подкрепа за развитието на местните общности“. Тази година за призовете за отговорен бизнес се състезаваха рекорден брой проекти – общо 65, реализирани от 43 компании и организации от цяла България. В категорията „Инвеститор в обществото“ се бориха общо 22 участника.

Председател на журито за трета поредна година бе г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

*Създадени през 2003 г., Наградите за отговорен бизнес имат за цел да популяризират социално отговорното поведение на бизнеса в България. Те са признание за усилията на тези компании, които развиват успешно проекти в областта на корпоративната социална отговорност и същевременно се стремят да насърчат останалите бизнес представители да развиват активна социална политика.
-vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн