Подрязват дървета и храсти в Стара Загора

STZAGORA.NET

Започнаха ранните пролетни резитби на част от декоративните храсти и дървета за оформяне, съобщават от общинското звено „Озеленяване и комунални дейности” в Стара Загора, цитирани от пресцентъра на общината.

Служителите подрязаха аризонските кипариси пред сградата на общината, живия плет от туя и лигуструм при Музея на религиите, туята при бариерата на парк Аязмото, както и бордюра от юниперус по средната ивица- Запад по бул.” Цар Симеон Велики”. Оформени са и короните на млади дървета по ул.”Св. отец Паисий” и над бул „Столетов”.

Първият за годината адрес на общинската автовишка, която възстанови работата си на 14 февруари, бе на ул.” М-р Кавалджиев”85. По сигнал на гражданин там са подрязани короните на един кипарис и две широколистни дървета.

Програмата на служителите с автовишката предвижда четири дни в седмицата да работят в паркове, обществени места, социални, здравни и детски заведения. Един ден в седмицата те действат по индивидуални разрешителни, при съдействие на жалбоподателя. Това са сигнали подадени от гражданите по типово заявление в Центъра за услуги на гражданите в общината. Нерядко старозагорци злоупотребяват, защото има случаи, в които ни викат, за да отрежем три клончета, което гражданите сами могат да направят, обясни Галина Караджова, началник на озеленителите. Затова и 80 на сто от сигналите получават отказ по преценка на специалистите.

Графикът на автовишката е запълнен с месеци напред. При подадени сигнали на тел.112, на горещия телефон или при рисk, се налагат и промени в графика на звеното.
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн