Областният управител издейства разсрочено плащане на тока в Обручище

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков се срещна днес с представители на електроразпределителното дружество EVN и поиска разсрочване на задълженията на засегнатите от водната стихия домакинства и жители на с. Обручище към електроразпределителното дружество, съобщиха от пресцентъра на Oбластната администрация.

Преди тази среща Недялков e имал разговори по проблема с кмета на село Обручище Илия Марков, със зам.-кмета на община Гълъбово Пламен Бараков и с инициативен комитет от засегнатото гълъбовско село, в изпълнение на свой ангажимент, поет пред жителите на с. Обручище, в което е имало нееднократно спиране на ел.захранването. Причината е изграждане на 400-киловолтов електропровод за AES, информира инж. Стефан Заманов, член на УС на EVN. Към момента за м. януари 879-те абонати на с. Обручище дължат около 47 000 лева за ток.

Електроразпределителното дружество изрази готовност да отсрочи до три месеца вземанията си за ел.енергия от пострадалите домакинства на с.Обручище, след предоставяне на списък с имената на титулярите на потърпевшите.

Разсрочването на дължимите сметки за м. януари ще се извършва в Клиентския център на EVN в гр. Раднево.

Относно подадена информация от граждани за по-ранно прекъсване на електрозахранването на стопански обекти, представителите на EVN заявиха готовност за среща и разговор с всеки един от тях.
(СН)
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн