Казанлък: Утре и в петък – информационен ден и обучение за младежи по програма „Младежта в действие”

STZAGORA.NET
На 23 и 24 февруари 2012г. в град Казанлък, в семинарна зала на хотел „Палас”, ул “Петко Стайнов” № 9, ще се проведе информационен ден и обучение по програма „Младежта в действие”.

Събитието се организира от общинския офис в Казанлък на Европейски информационен център „Европа директно” със съдействието на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” – София. Проявата ще бъде открита от зам.-кмета на Община Казанлък г-ца Лилия Цонкова.

В програмата през първия ден се предвижда информационен панел, в който ще бъдат представени отделни дейности на младежката програма с европейско финансиране с фокус върху възможностите да се правят проекти за младежки обмени, младежки инициативи и обучения и семинари за младежи. Информационният панел ще се води от Светозар Йорданов, експерт в Националния център за европейски младежки програми и инициативи.

Следобед и на следващия ден програмата ще продължи с обучение за част от участниците, чиято цел е запознаване с проектната документация и обучение за писане на проекти по програма „Младежта в действие”.

В обучението ще участват представители на всички средни училища в Казанлък, както и представители на младежки организации и Младежки общински съвет.

Обучението ще се води от Георги Филипов, асистент в Информационния център на ЕС, Представителство на ЕК в София. Г-н Филипов ще представи пред младежите също и възможности за образование и мобилност в ЕС- добри практики от програми „Еразъм” и „Коменски”.
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн