С по-малко от 2 лева ще поскъпне кубик дърва, според Горското

STZAGORA.NET
Фирмите, извършващи сеч за старозагорското Горско стопанство, отново започнаха работа. “Проблемът с навлизането в гората и с транспорта оттам не е “отшумял” напълно, но служителите работят при зимни условия. Така малко по-малко ще наваксаме със сечта…”, заяви за в.”Старозагорски новини” директорът на Държавното горско стопанство в Стара Загора инж. Стоян Димитров.

34 000 кубически метра дървесина за огрев са разиграни на търг между частни фирми за първите месеци на 2012 г. Фирмите са започнали добив в средата на януари, но заради тежката зимна обстановка сечта беше временно преустановена. Според инж. Димитров това няма да се отрази съществено на цената на дървата за огрев в стопанството.

През изминалата година тя е била 51.60 лева за кубически метър дърва. През тази се очаква дървата за огрев в стопанството да струват 53 лева за кубик, като тази цена включва и транспорта.

Росица РАДНЕВА
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн