Възрастна дама помогнала на полицията за залавянето на телефонни измамници

STZAGORA.NET
След последната измамена възрастна жена от чирпанското село Зетьово по класическата схема “катастрофа с жертва”, която “изгоря” с 3200 лв. на 19 февруари т.г., медията ни се обърна за коментар към началника на сектор “Охранителна полиция” при Първо РУП – Стара Загора, Жеко Костов. Той информира, че възрастните хора по селата от община Стара Загора вече се лъжат по-трудно по телефона: “Положителната новина е, че благодарение на превантивните дейности от наша страна и съвместната ни дейност с кметовете, измамите по телефона са намалели. Многото предупреждения дават резултат. Бях много приятно изненадан от съобразителността на една 80-годишна жена, която успяла да запише номера на МПС-то на измамниците на ръката си. Била на бензиностанция и бързала да препише номера на колата на хартия, за да не й се изпоти ръката и да се заличи написаното с химикал. След няколко дни заловихме нарушителите…”

За голямо учудване на полицията, “изгорелите” от телефонни измами напоследък са млади хора на по 30-40 години от градовете, коментира Костов на срещата с кметовете на селата, която се състоя на 17 февруари. Според него едно oт решенията за справяне с престъпността по селата е създаването на доброволни формирования, които да следят за реда по места. Като положителен пример беше споделено, че този процес вече е задвижен в старозагорското с. Змейово.

(СН)
-

бутони за социални мрежи

1 коментар on “Възрастна дама помогнала на полицията за залавянето на телефонни измамници”

  • Pav4o wrote on 22 февруари, 2012, 9:47

    Хвала й на дамата. Нека и младите се поучат, защото кризата увълчи престъпниците.
    Павчо


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн