Болницата в Чирпан – пред колапс

Д-р Неделчо Тотев

STZAGORA.NET
Днес започнаха разплащанията с Регионалнaта здравно-осигурителна каса за януари, но в Чирпанската многопрофилна болница положението е тежко. “Ние сме в колапс. Изработили сме 157 000 лева от дейности, а имаме по разчет 122 000. Останалите 35 000 кой ще ни ги компенсира? За лекарства имаме да даваме над 100 000 лв. Отделно – за диализираните болни, за които по време на лошата зима разходите бяха повече от обичайните. Дори само като се сметнат изминатите над 300 километра по обиколни пътища в района, за да можем да превозваме болните до местоживеенето им. И като чувам тези “чудесии” с цените на българските лекарства, които и без това са толкова скъпи, се отчайвам”, каза за вестник “Старозагорски новини” директорът на болницата в Чирпан д-р Неделчо Тотев.

Той уточни, че не работят с една фирма за доставки на лекарства, но във всички случаи става въпрос за държавна лекарствена политика и за морал. “Едва на 15-ти този месец получихме от здравното министерство 20 хиляди лева, но това не покрива недостига”, каза още директорът. Здравното заведение все още не е подписало договор с РЗОК – Стара Загора, но д-р Тотев се надява да няма проблеми и с това скоро поне част от проблемите да се решат.

Добрина СЛАВОВА
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн