Дават 4 новозагорски язовира за управление от “Мини Марица-изток”?

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков проведе среща днес с кмета на община Нова Загора Николай Грозев относно състоянието на язовирите в новозагорска община, предвид вливането на част от тях в язовирите „Ковачево” и „Овчарица”.

Кметът Николай Грозев бе категоричен, че ежедневно се следят нивата на всички 71 микроязовира на територията на общината и нито един от тях не крие опасност.

Двамата коментираха и възможността няколко язовира да бъдат дадени за управление на „Мини Марица изток” ЕАД, поради пряката им връзка с яз. „Ковачево”. Ще бъдат проучени възможностите за малкия язовир на с. Пет могили, язовир „Богданово” и двата микроязовира на с. Новоселец.

Днес областният управител Недялко Недялков отново инспектира действията по възстановяване на дигата в с. Обручище. Той се срещна и с кмета на с. Сърнево, с когото обсъдиха предстоящите ремонтни дейности по отводнителния канал на главния път Стара Загора–Раднево, пресичащ населеното място.
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн