Ще възстановят до средата на седмицата дигата в Обручище

STZAGORA.NET

До три-четири дни ще бъде възстановена дигата от южната страна на река Соколица в с. Обручище, община Гълъбово, съобщи днес областният управител Недялко Недялков (на снимката горе) след посещение на обекта. От вчера се изпълняват и дейностите по изграждане на пътен подход за възстановяване на скъсаната речна дига, извършват се и дейности по отпушване на отводнителния канал, от сгуроотвала на AES до коритото на р. Соколица.

По нареждане на областният управител от петък на мястото на работните дейности в с. Обручище е Христо Желев – гл. експерт „Разпореждане с държавна собственост” в Областна администрация, който пряко наблюдава и контролира дейностите по възстановяване на скъсаната дига. Работата се осъществява благодарение на екипи от „Мини Марица-изток”, AES – Гълъбово, ТЕЦ „Контур Глобал Марица изток3” и „Трейс Груп Холд” АД.

„Няма опасност от нови високи приливи, времето през седмицата ще бъде устойчиво, със средни температури около нула градуса и снеготопенето ще става постепенно”, коментира Недялко Недялков.

Областният управител посети и дома на 80-годишния Христо Манолов, който пострада най-тежко от наводнението в началото на месеца:

Зам.-кметът на община Гълъбово Пламен Бараков (в средата на последната снимка) заяви, че утре общинската администрация ще е готова с обобщените данни от направените протоколи за щетите на хората в с. Обручище.

Областният управител Недялко Недялков ще поиска утре среща с ръководството на електроразпределителното дружество “EVN България” поради факта, че част от жителите на селото искат отсрочка от дружеството за заплащането на ел. енергията. През последните три месеца домакинствата в с. Обручище са претърпели щети поради нееднократно спиране на тока.
-vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн