13-ят мач не се оказа фатален за баскетболния “Берое”

www.Beroebasket.com/STZAGORA.NET
В своя фатален 13-ти мач за първенството на мъжката “А” група баскетболният “Берое” спечели тежкото си гостуване на “Балкан” в Ботевград със 76:64 точки. Срещата имаше особен заряд поради факта, че голяма част старозагорските баскетболисти, включително треньорите Георги Младенов и Марин Яцински, до съвсем скоро защитаваха цветовете на домакините. Обстановката допълнително се наелектрезира със странните тълкувания на БФБаскетбол по отношение правилато за „двоен лиценз“, както и неколкократните отлаганията на двубоя поради знайни и незнайни причини.

Както се очакваше, домакините от Ботевград се представиха с половин отбор състезатели, участващи в НБЛ, които междувпрочем до този момент са изиграли един единствен мач в “А” група. Бурно подкрепяни от вярната си публика, те започнаха вихрено и поведоха с 6 точки разлика. Очаквано обаче в края на часта, най-вече благодарение на опитните Наско Радев и Бойко Миленков, старозагорци се върнаха в мача, за да се оттеглят на почивката с точка пасив.

През втората част беройци бяха пълни господари в подкошията и отвориха разлика, която на моменти достигна 10 точки. Домакините пък основно разчитаха на далечната стрелба за 3 точки на Маринов, за да поддържат напрежението в мача.

Доста напрегната беше третата част, в която двата отбора бяха много близо в резултата. Грешките и пропуснатите стрелби изобилстваха и в двете посоки, но в края на часта два успешни наказатени удара на Цветков и важна тройка на Миленков върнаха преднината на сторазагорци до 8 точки за 42:50 точки.

В последната четвърт гостите от Стара Загора тотално взеха контрола на срещата в свои ръце и разликата 3 минути преди края достигна до 18 точки, за да се фиксира крайното 76:64 за “Берое”.

Старши треньорът на “Берое” Георги Младенов сподели след поредния успешен мач на заралии: “Това беше много сериозен тест за нашия отбор. Знаете, това е 75% отборът на “Балкан”, който участва в НБЛ и смятам, че ние се справихме. Излезнахме концентрирани, но ни трябваше малко да се напаснем към отрицателната температура в залата. Все пак в Стара Загора тренираме и се предоставят други условия… но както и да е. Бяхме се концентрирали около опазването на Станимир Маринов и в голяма степен успяхме. Спечелихме борбата под коша убедително. Като цяло съм доволен от всички момчетата, особено от опитните Радев и Миленков. Не ми стана хубаво, че за цял мач направихме десетина грешки и съответно толкова допуснахме в последните 3 минути, но работим здраво на тренировките. Резултатите ще дойдат.”

Следващата среща на “Берое” е на 26 февруари от 17.30 часа срещу “Овъргаз” в Стара Загора.
-gerb

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн