Предстоящо: Лекция в Музея за официалните празници в Третата българска държава – от 1879 г. до днес

STZAGORA.NET
Всеки последен четвъртък от месеца от 17,30 часа в лекционната зала на Регионален исторически музей – Стара Загора в рамките на инициативата “Срещи в четвъртък” очаквайте информация за интересни научни открития, нови археологически проучвания и находки, дискусии по теми, които са предмет на проучване както от музейни специалисти, така и от краеведи и любители на историята.

На 23 февруари 2012 г. от 17,30 часа в лекционната зала № 33 на музея ще бъде изнесена лекция на тема „Официални и национални празници в Третата българска държава 1879-2012” с лектор доц. д-р Петко Петков, зам.-ректор на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Входът е свободен.

Обект на обсъждане ще бъде историята на официалните празници от 1879 г. до днес. Лекторът ще сподели своите наблюдения и анализ за тежестта, историческото основание те да присъстват в календара и разбиранията си за настоящото им състояние и възможните изменения.

Доц. д-р Петко Стефанов Петков е преподавател по Нова история в Историческия факултет на Великотърновския университет, председател на СУБ – Велико Търново и член на УС на Българското историческо дружество. Научен консултант и участник във филмите „Пътят на Левски”, „Снимка след 100 години” и „Щрихи от първия български парламент”. Автор е на книгите: „Климент Браницки и Търновски (Васил Друмев) – архиерей и държавник 1878-1901”, „Идеи за държавно устройство и уравление в българското общество 1856-1879 г.”, „Документи за Новата история на България ХІХ в.–началото на ХХ в.”, „Историята като полифония. Изследвания по нова история на България”, „Преди сто и повече години” и др.
-vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн