Кметът на община Казанлък разпореди проверка на всички спирки в общината

STZAGORA.NET
Поради травма на 10-годишно дете на автобусна спирка в Казанлък, общинска администрация бе мобилизирана днес за пълна проверка на състоянието на всички спирки в града, съобщиха от пресцентъра на общината.

Детето се е подхлъзнало на спирката, когато автобусът е пристигал и то е тръгнало да се качва. Незабавно е било е настанено в Хирургично отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” ЕООД, където са му направени всички необходими изследвания. Установено е счупване на костица на ходилото на единия крак и контузна рана на другия. Детето е оставено за лечение в здравното заведение. Други травми няма, няма опасност за живота му.

В събота от полицията уточниха подробностите за петъчния инцидент на автобусна спирка в Казанлък, при който пострада 11-годишно момиче:

На 17.02.т.г. около 13.10 ч. по казанлъшката улица «Княз Александър Батенберг» автобус «Мерцедес» със старозагорска регистрация, управляван от 53-годишния Г.К. от с. Шейново (обслужващ автобусна линия № 6), при захождане към автобусната спирка за спиране удря със задната гума подхлъзналата се от тротоара върху непочистения сняг пешеходка – К.М., 11-годишна, от с. Шейново, община Казанлък, която с фрактура на дясното ходило, контузии на двете ходила и лявото коляно, е настанена за наблюдение в отделение «Хирургия» към казанлъшката болница без опасност за живота.

Във връзка с това кметът Галина Стоянова незабавно разпореди комисия с председател заместник-кметът по строителство, инфраструктура и транспорт Даниела Коева да извърши проверка за състоянието на въпросната спирка, както и на всички автобусни спирки в града. Спирките се почистват ежедневно от звено ССТТБО още от 6 часа сутринта, като заедно с това се опесъчават и се поставя специален препарат против замръзване.

Проверката установи, че по автобусна линия № 1 в кв. „Васил Левски” има частично заледяване по някои спирки и излезе с предписание звено ССТТБО да се заеме незабавно с отстраняването му.

Протоколът от проверката показва, че спирките в централната градска част са почистени и опесъчени, събран сняг от самото разчистване има около стълбове и дървета. За извозване на натрупаните купчини от сняг обаче, за съжаление, не могат да бъдат осигурени средства. Както казанлъчани знаят, за миналата година разликата от приходите и разходите по това перо е почти един милион лева.

До 31 октомври 2011 г. от такса битови отпадъци бяха събрани общо 1 138 900 лв., а разходите бяха 1 882 450 лв. Общият обем на разходите до края на годината достигна 2 168 450 лв.
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн