Нови правила за детските градини в Община Стара Загора

STZAGORA.NET
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров разписа новите правила за организиране дейността на детските градини в Община Стара Загора.

Срокът за подаване на заявление за прием на деца, навършващи 3 години в годината на приема, за първа група е в периода 1-20 март на съответната календарна година, е записано в условията и реда за приемане на децата.

Списъкът на приетите в детската градина деца се изнася на информационно табло до 20 април. До 30 април родителите потвърждават писмено постъпването на децата в първа група. Директорите на детските градини до 15 май представят на хартиен носител и на електронния адрес на общинския отдел „Образование, младежки дейности и спорт” списък на приетите деца в първа група. При липса на свободни места за съответната детска градина, отдел ОМДС предлага на родителите друга детска градина.

Подготовката на децата на 5 и 6 години е задължителна, става ясно още от новите правила. До 5 март родителите на 5- и 6-годишните деца заявяват писмено до директора желанието си децата им да бъдат записани в подготвителна група. Учебната година за задължителната подготвителна група започва на 15 септември и завършва на 31 май. В срок до 15 март директорите на детските градини представят в отдел ОМДС списък на децата от подготвителните групи.

Правилата за организиране дейността на детските градини в Община Стара Загора са публикувани на сайта на общината – starazagora.bg
-gerb

социално споделяне

2 коментари on “Нови правила за детските градини в Община Стара Загора”

  • KAMELIA SLAVOVA wrote on 17 февруари, 2012, 21:44

    BRAVO KRAINO VREME ВESE.

  • Анонимен wrote on 18 февруари, 2012, 9:17

    все по-близо до стигаме до западната система.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн