Министър Аню Ангелов награди 32-ма военни за участие в аварийно-спасителните действия, включително и от 2-ра Тунджанска бригада

Министър Аню Ангелов

STZAGORA.NET
Предложението на министъра на отбраната Аню Ангелов да бъдат наградени военнослужещи от Българската армия с ордени от Президента на Република България бе прието днес, 15 февруари, от Министерския съвет.

Министерският съвет ще предложи на Президента на Република България да издаде укази за награждаване с орден „За военна заслуга” членовете на екипажа на вертолет „Кугър” от 24-та вертолетна авиобаза – бригаден генерал Златко Златев, майор Крум Семов, старши лейтенант Васил Ганчев, офицерски кандидат Димо Костов, старшина Петко Кирков и цивилен служител Антон Христозов.

Със своя заповед от 14 февруари министърът на отбраната Аню Ангелов награждава 32-ма военнослужещи и цивилни служители от ръководния състав на Българската армия, от 24-та вертолетна авиобаза – Крумово и от Втора лекопехотна бригада – Стара Загора за усилията за спасяването на човешки животи и за преодоляване на пораженията от бедствието. За проявен висок професионализъм, себеотрицание и чувство за отговорност по време на спасителните операции те са отличени с наградни знаци „За отлична служба” и „За военна доблест”, с почетен знак на Министерството на отбраната „Св. Георги” – втора степен, с „Обявяване на благодарност” и с парични награди.

Аварийно-спасителните действия за оказване помощ на населението по време на природните бедствия през този месец непосредствено ръководиха генерал Симеон Симеонов, началник на отбраната, бригаден генерал Нейко Ненов, заместник-командир на Сухопътни войски и бригаден генерал Петър Петров, командир на Втора лекопехотна бригада.

Пълният текст на заповедта на министъра на отбраната можете да видите на сайта на Министерството на отбраната.

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн