Брикетопроизводството е възстановено

STZAGORA.NET
От неделя вечерта “Брикел” започна постепенното възстановяване на производството на брикети, което бе спряно заради прекъснатото подаване на брикетируеми лигнитни въглища от “Мини Марица-изток”, съобщи изп. директор инж. Георги Златев. В момента за денонощие се произвеждат около 500-600 тона брикети, цената им е 175 лева с ДДС от склада на “Брикел” в Гълъбово. “Търсенето е голямо, но все още не можем да стигнем пълния капацитет. Работим с два котела, включването на трети ще ни позволи да достигнем 1000 тона, но за това е необходимо разрешението на централния диспечер на Националната електрическа компания”, каза инж. Златев. Той припомни, че технологията на производството не позволява да се държат на склад нито суровината, нито готовата продукция.

Цената на дребно на брикетите надхвърля 220 лева за тон, но въпреки това те си остават най-евтиното и търсено твърдо гориво.

Таня ИВАНОВА
-vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн