Д-р Борис Комитов: Теорията за глобалното затоплянее обект на политическо и икономическо спонсорcтво

STZAGORA.NET

Д-р Борис Комитов

“Теорията за глобалното затопляне е преекспонирана и ще претърпи пълен провал. В сегашния си вид тя е обект на политическо и икономическо спонсорство.” Това коментира вчера пред “Старозагорски новини” ст.н.с. първа степен, д-р Борис Комитов – геофизик и астроном. Ученият, който пръв преди 5-6 години прогнозира, че у нас предстоят сибирски студове, работи по Теорията за глобалното затопляне от 1990 година. След като февруарските минусови температури тази година станаха факт, много учени започнаха да твърдят, че причината за това е глобалното затопляне, за чието преекспониране говори д-р Комитов и който си има своя теория за случващото се:

“Сега ни предстои период на значително застудяване. През последните 10 000 години в климата на Земята е имало четири епохи на застудяване, известни като “малки ледникови периоди”. Всички те съвпадат по време с дълбоките минимуми на слънчевата активност, причинени от действията именно на 2200-2400-годишния основен цикъл. Последният “малък ледников период” е бил през 17-и век. Сега, ако не се пренастроим за студовете – тежко ни!” Ученият е категоричен за предстоящите зими, които тепърва ще ни връхлитат още по-студени и по-жестоки.

Добрина СЛАВОВА

Б.Р. Интервю с д-р Комитов очаквайте в някой от следващите броеве на “Старозагорски новини”.
-gerb

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн