Път ІІ-66 Стара Загора–Нова Загора остава затворен през нощта

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков, началникът на Областно пътно управление Петър Николов и временно изпълняващият длъжността началник сектор „Пътна полиция” Пламен Момчев направиха съвместна проверка на път ІІ-66. След обиколка на трасето, въпреки доброто състояние на пътното платно и перманентното му почистване от фирма „Ес Би ЕС”, те взеха решение движението да бъде преустановено и през нощта.

Инспекцията на областния управител Недялко Недялков този следобед.

Причината е в изключително ниската видимост и силната снежна буря в критичната отсечка Оряховица–Подслон. Съвместно с колегите си от Областно пътно управление Сливен и „Пътна полиция” Нова Загора част от моторните превозни средства и от двете посоки бяха пропуснати за движение за около час, за да не се образуват задръствания, след което движението бе отклонявано от Нова Загора през Раднево за областния град. Трасето по обходния маршрут е с добра видимост и опесъчено. Представители на Кризисния щаб в Стара Загора призовават гражданите да бъдат особено внимателни поради тежките зимни условия и да не предприемат пътуване през нощта.


„В подобни критични зимни дни водачите на пътни превозни средства да проявяват висока дисциплина, да спазват ограниченията, наложени от органите на реда, което се прави с цел опазване на здравето и живота им”, припомни областният управител Недялко Недялков.
-vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн